Villa Zoutelande is een gastenverblijf op loopafstand van het strand en de duinen van de Zeeuwse kust.

Eten & Drinken

Direct achter het strand en duinen liggen de terrasjes, cafe’s en restaurants van Zoutelande. In Zoutelande kunt u genieten van allerlei Zeeuwse specialiteiten. Zo is het een aanrader om te proeven van de Zeeuwse mosselen en oesters, maar ook de Oosterscheldekreeft is heerlijk.

Wanneer u in Zeeland op vakantie bent hoort daar natuurlijk ook het proeven van de Zeeuwse bolus bij; een heerlijk zoete lekkernij!

In Zoutelande zijn restaurants te vinden in allerlei prijsklassen. Deze zijn zowel in het dorp als in de duinen en op het strand te vinden. We geven u hier graag advies over wanneer u bij ons verblijft. De dorpskern is op loopafstand van Villa Zoutelande, dus u bent binnen 5 minuten bij de gezellige terrasjes en restaurants.

 

Villa Zoutelande is een luxe bed and breakfast gelegen in Zoutelande vlakbij het strand en duinen.

Zeeuwse mosselen

Zeeuwse mosselen worden op de bodem van de Oosterschelde gekweekt in zogenaamde mosselpercelen. Vervolgens worden deze in het Zeeuwse mosselhart Yerseke zandvrij gespoeld met zuiver Oosterscheldewater, verwerkt en verpakt.

Tip: de lekkerste mosselen kunnen gegeten worden vanaf juli tot april.

Villa Zoutelande is een gastenverblijf op loopafstand van het strand en de duinen van de Zeeuwse kust.

Zeeuwse Bolus

Een Zeeuwse bolus is een zoet gesuikerd broodje dat oorspronkelijk afkomstig is uit de provincie Zeeland, met wortels in Spanje en Portugal. De naam bolus is ontleend aan de taal van de Europese Joden, het Jiddisch. De Van Dale vermeld dat ‘bolus’ het meervoud is van ‘bole’, welke afgeleid is van het Spaanse woord ‘bollo’. ‘Bollo’ betekend ‘fijn broodje’.

De lekkerste bolussen kunt u kopen bij Bakkerij Koppejan in het naastgelegen dorpje Meliskerke of Westkapelle.